Grönsakscouscous med kikärtsbullar och saffranssås.

2010-11-15

Det här behöver du:

Kikärtsbullar
400g kikärter
2dl kallt vatten
rivet skal av 1 citron
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1tsk kardemummakärnor
1tsk salt
1tsk bakpulver
Olja
Ströbröd

Saffranssås
1 scharlottenlök
Olja
1pkt saffran
2dl grönsaksbuljong
2dl matlagningsgrädde
1tsk örtsalt

Grönsakscouscous
2½dl couscous
3dl vatten
Salt
Olja (vi tog en med smak av vitlök och chili)
1pkt körsbärstomater
Valfria nötter
1 rödlök
Örtkryddor

Gör så här:
1.
Hacka chilin och vitlöken till kikärtsbullarna.
2. Mixa kikärtorna och blanda i alla ingredienserna och forma till bollar som du rullar i ströbrödet.
3. Stek i olja på låg värme tills dom är gyllenbruna.

4. Koka upp vatten, olja och salt och ta sedan kastrullen från plattan och häll i couscousen. Låt det svälla några min.
5. Dela tomaterna och hacka löken. Blanda sedan alla ingredienserna tillsammans med couscousen.

6. Skala och hacka löken till såsen och fräs den i lite olja.
7. Tillsätt saffran och grönsaksbuljong och låt koka upp.
8. Tillsätt matlagningyoghurten.


Receptet räcker till ca 4 personer.
                               



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0