Grönsakscouscous med kikärtsbullar och saffranssås.
2010-11-15
Det här behöver du:
Kikärtsbullar
400g kikärter
2dl kallt vatten
rivet skal av 1 citron
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1tsk kardemummakärnor
1tsk salt
1tsk bakpulver
Olja
Ströbröd
Saffranssås
1 scharlottenlök
Olja
1pkt saffran
2dl grönsaksbuljong
2dl matlagningsgrädde
1tsk örtsalt
Grönsakscouscous
2½dl couscous
3dl vatten
Salt
Olja (vi tog en med smak av vitlök och chili)
1pkt körsbärstomater
Valfria nötter
1 rödlök
Örtkryddor
Gör så här:
1. Hacka chilin och vitlöken till kikärtsbullarna.
2. Mixa kikärtorna och blanda i alla ingredienserna och forma till bollar som du rullar i ströbrödet.
3. Stek i olja på låg värme tills dom är gyllenbruna.
4. Koka upp vatten, olja och salt och ta sedan kastrullen från plattan och häll i couscousen. Låt det svälla några min.
5. Dela tomaterna och hacka löken. Blanda sedan alla ingredienserna tillsammans med couscousen.
6. Skala och hacka löken till såsen och fräs den i lite olja.
7. Tillsätt saffran och grönsaksbuljong och låt koka upp.
8. Tillsätt matlagningyoghurten.
Receptet räcker till ca 4 personer.