Ajvarkryddad squash med grönsakscouscous

2011-04-05

Ett syskon till vår andra gratinerade squash, men med en annorlunda kryddning. Ajvar relish dominerar smaken i den här rätten, med chevrén som en stark tvåa. Gurkmejan i couscousen är inte nödvändig, men jag ville göra rätten lite festligare och använde kryddan för att färga couscousen gul.

Du behöver, för fyra portioner:

Squashen

2 stora squash eller zucchini
4 mjöliga potatisar
150g chevréost
2 msk ajvar relish
1 tsk torkad timjan
Salt och peppar
Couscousen

3 dl couscous
3 dl vatten
1 gul lök
1 morot
0,5 tsk Salt
Eventuellt 0,5 tsk gurkmeja
Ajvaryoughurt
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk ajvar relish

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala, tärna och koka potatisarna i lättsaltat vatten tills de mjuknat.
2. Dela squasharna på längden och gröp ut innehållet i en bunke.
3. Smula ner 100g chevré i bunken med squashen, blanda med ajvar relish och salt & peppar.
4. Mosa ner potatisarna i bunken, blanda väl och fördela röran jämt mellan squashhalvorna.
5. Ta resten av osten och fördela den på toppen av halvorna. Strö över timjanen.
6. Lägg squashhalvorna i en oljad form och gratinera dem i ugnen i 30 minuter
7. Finhacka löken och moroten och fräs dem i olja i en kastrull i några minuter.
8. Häll på vattnet, salta och låt det koka i ca. 4 minuter. Dra sedan bort grytan från värmen.
9. Häll på couscousen, och gurkmejan om du vill, och låt det stå tills allt vatten är borta. Rör om då och då.
10. Blanda ingredienserna till ajvaryoghurten och servera allt med en sallad.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0