Rödbetspaj

2011-02-25


Långt ifrån den vackraste rätten vi gjort! Men det är ju inte det viktigaste.
Tänk på att koka rödbetorna ordentligt tills dom är riktigt mjuka. Ta en provsticka genom rödbetorna, faller dom av så skall dom vara klara.

Det här behöver du:
Pajskal:
150 g smör
3 dl vetemjöl
ev lite vatten
Fyllning:
1 gul lök
400 g kokta rödbetor
3 ägg
2 dl creme fraiche gourmet med getost,honung & rosmarin
½ dl pumpakärnor
Salt & Peppar

Gör så här:
1. Dela smöret i mindre bitar och rör ihop med mjölet i en bunke.
2. Arbeta ihop till en deg, tillsätt lite vatten om det behövs.
3. Tryck ut den i en pajform på ca 24cm i diameter och ställ in den i kylskåpet i en halvtimme.
4. Sätt ugnen på 225grader och förgrädda sedan pajskalet i 10min.
5. Skala rödbetorna och löken, klyfta rödbetorna, hacka löken.
6. Frös löken i smör/olja och blanda med rödbetor salt och peppar.
7. Rör ihop ägg,creme fraiche och rödbetsröran och häll det i pajskalet.
8. Strö över pumpakärnor och grädde i ugnen i 25min.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0