Ostfyllda Risottoburgare

2011-01-17
Du behöver, till 4 burgare:

En medelstor gul lök, finhackad
En lite purjolök, finhackad
En medelstor morot, riven
4 dl arborioris
5,5 dl grösaksbuljong
Färsk basilika, hackad
Salt & Svartpeppar
Olja till stekning och pensling
Ströbröd

Fyllning:
50g Keso
50g Cream Cheese, gärna smaksatt
1 tsk rivet limeskal
1 tsk limesaft
1 krm Cayennepeppar

Grönsallad och en kall sås till serveringen.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek löken i olja tills den mjuknar i en stekpanna
2. Tillsätt riset och buljongen och låt det koka på låg värme i 15 minuter. Tillsätt mer vatten om vätskan börjar försvinna
3. Tillsätt moroten och låt koka ett par minuter till, tills riset är genomkokt och relativt torrt. Blanda sedan i basilikan och salt & peppar. Ta upp riset ur stekpannan
4. Blanda samtiliga ingredienser till fyllningen. Forma riset till burgare och gör ett hål i mitten. Lägg i en klick fyllning och täck över hålet med ris.
5. Pensla ena sidan med olja och strö på ströbröd. Vänd på burgaren, lägg den på en plåt med bakplåtspapper och pensla/bröa andra sidan också.
6. Stek dem i ugnen i 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Ta ut dem och låt dem svalna något, så håller burgarna ihop bättre.


(Kass mobilbild idag, men men)


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0