Cheesecake med nötbotten och vaniljhonung

2011-03-25



Nu är det helg och den förgyller vi med en god (och väldigt söt) cheesecake!
Lite annorlunda med en nötbotten istället för digestivekex.
Dock så råder vi er ännu en gång till att inte använda likadan form som oss, för som ni ser blev vår kaka väldigt platt. Rekomenderat är alltså en ganska liten form. 
Är det pajformarna, degen eller oss det är fel på? Aldrig blir det rätt i alla fall.
Hursomhelst, trevlig helg!

Det här behöver du:
Botten:
1 dl mandel
2 dl hasselnötter
½ dl råsocker
50 g smör
½ dl vetemjöl
Fyllning:
200 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
3 ägg
rivet skal av 1 citron
½ dl pressad citron
1½ dl råsocker
rostade valnötter
1 vaniljstång eller 1-2 krm vaniljpulver
1 dl flytande honung

Gör så här:
1. Finfördela mandel och hasselnötter i en mixer. Tillsätt råsocker,smör och mjöl och blanda till en massa.
2. Platta ut nötmassan i en smord rund ugnsform.
3. Grädde mitt i ugnen på 225grader i ca 10min.
4. Vispa philadelphiaosten med en elvisp och tillsätt alla ingredienserna. Häll sedan över fyllningen i formen och grädda i ugnen i 40 minuter på 175 grader.
5. Låt kakan svalna medan du rostar nötterna i ugnen några minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna som du sedan blandar med honungen.
6. Ringla honungen över kakan och lägg på valnötterna, servera!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0