Spaghetti med oliver och vitvinsås

2011-03-22




God pastarätt med mycket smaker, men inte särskilt mättande tyvärr.
Men gillar man oliver, tomat och basilika är det helt klart värt ändå.

Det här behöver du för 2portioner:
1 dl urkärnade svarta oliver
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 tomat
2 tsk basilika
200 g spaghetti
Vitvinsås:
1 gul lök
1 msk smör
2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
½ tsk salt

Gör så här:
1. Skala och hacka löken för att sedan fräsa den i en kastrull i någon minut. Tillsätt sedan vinet och låt det koka ner till hälften. Rör i grädde, creme fraiche och salt. Ställ åt sidan.
2. Mixa oliverna tillsammans med balsamvinäger och olivolja.
3. Skär tomaten i små bitar och blanda med basilikan.
4. Koka spaghettin, låt den rinna av och blanda den med olivhacket.
5. Servera tillsammans med vitvinsåsen och tomaterna.

RSS 2.0