Grahamsbullar

2011-09-09



Eftersom vi inte haft en egen lägenhet på ett tag så har det blivit dåligt med brödbakandet, och det var så skönt att äntligen få ställa sig och baka igen!
Dessa små bullar blir ganska små, men väldigt kompakta och mättande. Hur goda som helst med en klick marmelad och prästost. Perfekta för höstrusket!
I originalreceptet skulle man ha i russin, men vi valde morot och solroskärnor istället.

Det här behöver du för ca 25st:
6 dl grahamsmjöl
6 dl kokande vatten
3 dl kallt vatten
50 g jäst
2 tsk salt
½ riven morot
1 dl solroskärnor
10 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Häll upp grahamsmjölet i en stor bunke och häll över det kokande vattnet. Blanda och låt det svalna tills det är fingervarmt.
2. Värm det kalla vattnet till 37 grader och rör ut jästen i det, och häll det sedan tillsammans med den rivna moroten och solroskärnorna i grahamsmjölet.
3. Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta till en smidig deg.
4. Låt degen jäsa i 40min.
5. Arbeta igenom degen på ett mjölat bakborrd. Rulla den till en längd och dela i 25st bitar.
6. Forma alla bitar till små bollar och låt dom jäsa i ytterligare 30min.
7. Grädda i mitten av ugnen på 250grader, i 15min.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0