Pastagratäng med fetaost, oliver och solroskärnor mm.

2012-04-16





















Den här gratänen blir supergod och är inte alls svår att göra.
På toppen kan man ha på alla sina favoritingredienser till pasta, och våra är som ni ser oliver, fetaost, coctailtomater, solroskärnor och zucchini. Kan inte bli bättre!
En perfekt rätt till ett glas vitt om man gillar det.

Det här behöver du:

400 g pasta

Sås:
2 hackade, gula lökar
3 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
½ buljongtärning
100 g tinad spenat
Salt
Peppar
Smör

Topping:
75 g smulad fetaost
Delade coctailtomater
Solroskärnor
1 liten zucchini, delad i halvmånar
Svarta oliver

Gör så här:
1. Koka pastan efter anvisningar på paketet.
2. Fräs löken i lite smör tills den blivit mjuk.
3. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka upp.
4. Tillsätt sedan buljongtärningen och spenat, och låt puttra en liten stund.
5. Krydda med salt och peppar.
6. Smörj en ugnsform med smör och lägg i pastan.
7. Häll över såsen och toppa med alla resterande ingredienser.
8. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0