Quorngryta med svamp och morot

2012-04-22


Detta är ett enkelt recept där de flesta ingredienser går att byta ut mot vad man råkar ha i kylskåpet.
Sådana recept är bra att ha under lata dagar när man verkligen inte orkar ta sig ut, eller när kylskåpet behöver en upprensning.
Det vi hade hemma när vi lagade den här grytan räckte till 3 personer. Är ni flera personer är det så klart bara att öka på ingredienserna, eller att servera mer grönsaker till. 
Grunden till receptet är quorn och grädde, samt soja som ger grytan en lite trevligare färg.
Resultatet blir inte helt olikt en kycklinggryta, vilket gör rätten till en perfekt måltid att erbjuda personer som är lite skeptiska till vegetarisk mat.

Du behöver, för 3 portioner:
200g quornbitar
1 röd lök, halverad och skivad
2 champinjoner, skivade
½ grön paprika, skivad
1 morot, tunt skivad
1 dl vitt vin
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk soja
Salt & svartpeppar
Ris och sallad till servering

Gör så här:
1. Tina quornbitarna och fräs dem i olja tills de fått en fin stekyta
2. Ta upp quornen ur stekpannan och stek morötterna i tre minuter
3. Tillsätt lök och paprika och fräs i ytterligare tre minuter
4. Släng i champinjonerna och fräs ytterligare någon minut
5. Häll på vinet och låt det koka in
6. Tillsätt grädden, låt det koka upp och puttra i några minuter
7. Smaka av med soja, salt och peppar


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0