Minestronesoppa

2012-02-28


Det var ett tag sedan, men nu har vi gjort soppa igen!
Den här gången blev det klassikern minestrone.
Vad vi har förstått finns det oändligt med varianter av den här soppan, men denna tyckte vi var god.
Smaklig måltid!


Du behöver, för cirka 6 portioner:
1 purjolök, skivad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 morot, skivad
4 små, fasta potatisar, tärnade
1 liten squash, skivad
2 sellerstjälkar, skivade
En liten burk cannellinibönor
En burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 l vatten
4 buljongtärningar
1 dl makaroner eller annan pasta
2 tsk fryst el. 2 msk färsk persilja
Salt & peppar
ev. hyvlad parmesan till garnityr

Gör så här:
1. Bryn purjolöken och vitlöken i olja i en gryta i några minuter. Låt de bli genomskinliga men inte brända
2. Tillsätt de övriga grönsakerna (förutom bönorna) och bryn ett par minuter till.
3. Tillsätt vattnet, de krossade tomaterna, buljongen och tomatpurén. Låt det koka upp.
4. Tillsätt makaronerna och låt soppan småkoka på låg värme i tio minuter, eller tills grönsakerna är mjuka och pastan kokt.
5. Tillsätt bönorna när någon minut återstår.
6. Dra soppan från värmen och smaka av med persilja, salt och peppar. Servera med hyvlad parmesan på toppen.
Marika från Två arga vegetarianer

Var jättelängesedan jag gjorde minestrone men det här receptet såg riktigt fint ut! Gillar när man kan uppdatera gamla klassiker på vegetariskt sätt! Tack, tack!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0