Gryta med matvete och tomat.

2012-01-23



När vi köpte hem en burk matvete visste vi knappt vad det var för något, men det är ju alltid spännande att prova någonting nytt. Som sagt köpte vi den på burk, och då är den redan färdigkokt. Det skall också finnas att köpa okokt, och då måste den, så klart, kokas innan man gör det här receptet.
Resultatet blev en stark, tomatbaserad gryta. Smaken på grytan påminde om stroganoff, och konsistensen på matveten om färs. En bra kombo helt enkelt!

Det här behöver du för 4 portioner:
2 hackade gula lökar
3 hackade tomater
1 dl tomatpuré
1 dl chilisås
2 msk sambal oelek
1 Grönsaksbuljong
1 burk matvete
Basilika
Persilja
Salt
Peppar
Olja till stekning

Gör så här:
1. Fräs löken i lite olja i en kastrull.
2. Tillsätt tomatpuré, chilisås, sambal oelek, buljong, tomater och matvete. Låt koka upp.
3. Låt koka tills matveten är mjuk.
4. Krydda med salt, peppar, basilika och persilja.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0