Potatis- och Linscurry

2012-01-09


En tomatbaserad currygryta med rotfrukter och linser som var ett improviserat projekt för en dag då det blåste alldeles för mycket för att man skulle våga gå ut. En billig rätt för två personer som man kan komplettera med ris, en kall yoghurtsås och en bit bröd för att den skall räcka längre. Kryddorna kan man variera efter vad man har hemma och har man en färdig curryblandning hemma, som t.ex. Garam masala, funkar den också. Om man vill kan man ha lite torkade blad  av bockhornsklöver i grytan, en ört som man kan hitta i indiska mataffärer eller kryddbutiker. Den smakar lite som en blanding av te och buljong, och den passar bra i en rätt som den här. 


Du behöver, för 2 portioner:
3 potatisar
1 morot
2 vitlöksklyftor
1,5 dl röda linser
500g krossade tomater
2 färska tomater
1 tsk kanel
1 tsk torkad ingerfära
1 tsk kardemumma
½ malda nejilkor
3 små lagerblad
1 tsk salt
Olja till stekning
ev. 2 tsk torkad bockhornsklöver

Gör så här:

1. Finhacka vitlöken, tärna potatisarna, tomaterna och moroten i ca 1cm stora bitar
2. Fräs vitlöken i en panna i någon minut tills de börjar mjukna, tillsätt sedan alla kryddor och fräs ett tag till
3. Tillsätt potatis, morot och linser och fräs ett par minuter till
4. Tillsätt de krossade tomaterna och låt allt koka upp
5. Tillsätt de tärnade tomaterna, salta och låt allt koka på svag värme under lock tills rotsakerna mjuknat, ca. 15-20 minuter.
6. Ta grytan från värmen och tillsätt bockhornsklövern.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0