Ny domän

2013-01-16
Hej!

Om ni undrar varför det inte kommer så mycket nya inlägg här nu så finns det en förklaring!
Vi har nämligen köpt en domän och sitter i skrivande stund och pysslar med en alldeles ny blogg.
Fortfarande vegetarisk och med samma namn så klart.. :)
Vi hoppas verkligen att ni har tålamod med att vänta, och sedan följa med oss när den nya bloggen är klar!
Tills dess ligger ju alla gamla recept kvar här.
 
Kan också passa på att tacka alla er läsare!
Är så kul att ni har blivit så många som läser, och att det även har börjat trilla in lite kommentarer.
Det är så roligt att höra att ni provar våra recept och tycker om dom.

Ha det gott tills vidare!

/ Sara och Tobias
Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fiberbröd med en massa nyttigheter

2013-01-10
 
Ja, vad ska man säga?
Ett riktigt grovt, men sött bröd. En härlig blandning av olika frön och kross.
Skivorna blir små, men dom räcker gott och väl för att mätta magen en stund.
 
Det här behöver du:
4½ dl vetemjöl
4½ dl grahamsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl rågkross
1 dl vetekross
2 msk hel kummin
2 dl lingonsylt
1 dl ljus sirap
5 dl vatten
2 msk bakpulver
2 rivna morötter

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser och rör om till en blöt deg.
2. Placera degen i två smorda brödformar.
3. Baka i ugnen på 200 grader i en timme.
4. Låt svalna på galler.
Hembakta bröd Kommentarer (0) Trackbacks ()

Thaifärs med kokosmjölk, röd curry och jordnötter

2013-01-07
 

En klassisk middagsrätt med lite mer exotiska kryddor än vanligt. Röd currypasta ger en fräsig smak till mesta, speciellt om man blandar in jordnötter och kokosmjölk. Koriander är en ört som vi båda har haft lite problem med innan, men nu börjar vi allt mer att uppskatta den, så den fick ge smak till den här färsen. Till den här anrättningen använde vi Anammars veggofärs som är vegansk, vilket gjorde hela thaifärsen vegansk, men vi lyckades tyvärr inte hitta några nudlar utan ägg. 
 
Du behöver, för fyra portioner:
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 chilifrukter, finhackade
2 tsk röd chilipasta
300g sojafärs
200g salta jordnötter
1 burk kokosmjölk
Saften från 1-2 lime
1 msk soja
1,5 msk färsk koriander, hackad
Olja till stekning
400g nudlar
 
Gör så här:
1. Om färsen är fryst, låt den tina innan du börjar.
2. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en het panna eller wok, tills löken mjuknat något.
3. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare en minut.
4. Tillsätt färsen och fräs ett par minuter till.
5. Blanda ner kokosmjölken och nötterna. Koka upp.
6. Koka samtidigt nudlarna enligt anvisningarna.
7. Låt färsen puttra i 5-10 minuter och smaka sedan av med soja och limesaft.
8. Blanda ner koriandern och servera med nudlarna.
 
Pasta och nudlar Quorn, soja och tofu Kommentarer (1) Trackbacks ()

RSS 2.0