Ristotto med svamp- och squashrulle

2011-04-25



Ruskigt god risotto, "lånad" från Sveriges Mästerkock. Den var väldigt pysslig att göra och den hade många olika moment som skulle tas igenom så var gärna mer än en om ni ska göra den här rätten, annars blir det stressigt. Snåla inte på parmesanen när ni lagar maten. Ju mer desto bättre!

Du behöver, för 2 stora eller 4 små (förrätter) portioner:
Risotto:
3 dl risottoris
5 dl sjudande grönsaksbuljong
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk torkad timjan
2 dl vitt vin
3 skogschampinjoner, tärnade
1 dl squash, tärnad
3 dl färsk babyspenat
2 dl riven parmesan
4 msk smör
Rullarna:
1 squash
6 skogschampinjoner, finhackade
1 gul lök, finhackad
1-2 dl riven parmesan
Ruccolaolja:
2 dl ruccolablad
1,5 dl olivolja
2 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal

Gör så här:
Risotton:
1. Sätt ugnen på 225. Fräs riset, timjan och löken tills det blir glansigt.
2. Häll på vinet och nån deciliter buljong och låt det sjuda in. Slå på mer buljong efter hand, tills riset är nästan genomkokt.
3. Fräs svampen i några minuter under tiden, och blanda det med riset, tillsammans med parmesanen och smöret.
Rullarna: 4. Riv squashen till rullarna i tunna skivor med en osthyvel och fräs dem i olja tills de fått färg. Ta upp dem och låt dem rinna av på papper.
5. Fräs svamparna och löken i några minuter och blanda i parmesanosten.
6. Smöra några små, runda ugnsformar, 3-4cm i diameter, och klä sidorna med squashstrimlorna. Fyll på med svamp- och lökfräset i formen och gratinera i ugnen i cirka 5 minuter.
Ruccolaoljan: 7. Mixa alla ingredienserna till oljan ordentligt. Ju mer desto grönare blir den.
8. Smaka av risotton med salt och peppar, dela upp den på tallrikar och placera rullarna på toppen. Ringla runt oljan och garnera med babyspenat.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0