Skogssvampsrisotto
2011-02-16
Idag är bilden under all kritik, men risotton var god. Lovar!
Du behöver för 2 portioner:
250g blandad svamp, t.ex. skogschampinjoner, kantareller
2 vitlöksklyftor
4 dl avorioris
1 gul lök
0.5dl vitt vin
0.5l sjudande grönsaksbuljong
100g riven parmesan
Olivolja till stekning
Salt & peppar
Gör så här:
1. Dela svamparna i mindre delar, finhacka vitlöken. Fräs dem i oljan under omrörning i några minuter. Plocka sedan upp dem på ett fat.
2. Finhacka löken och fräs den i oljan tills den är något genomskinlig. Lägg i riset och fräs en stund till, tillsätt sedan vinet och låt det koka in.
3. Slå på buljonen, lite åt gången, och låt det koka in. Upprepa tills riset är genomkokt, ca. 20 minuter.
4. Blanda i svampfräset och den rivna parmesanen och låt allt bli varmt innan servering.