Risrullar med mango och avokado

2011-03-26

Som en vegetarisk version på sushi! I alla fall utseendemässigt.
Det var väldigt gott men vi frågar oss om det verkligen var värt arbetet, men det kan bero på vårt stora misslyckande med fillodegen. Nu vet vi att om man köper en fryst deg är det viktigt att låta den tina ordentligt innan man försöker att arbeta med den. Möjligen kan det behövas mer ris också. Gör hellre för mycket än för lite!

Det här behöver du för 4 portioner:
2 dl kokt jasminris (3/4 dl okokt ris)
½ dl rostade cashewnötter
½ mango
1 avokado
½ röd chili
1 tsk torkad koriander
Saft av 1 lime
½ tsk salt
4-6 ark fillodeg 25*25cm
Ägg till pensling
2-3 dl matolja till fritering

Gör så här:
1. Koka riset och lufta det med en gaffel. När det har svalnat blandar du det med cashewnötterna.
2. Skala och skär mango och avokado i stavar och blanda det med hackad chili,koriander,limesaft och salt.
3 Lägg filloarken två och två och lägg på riset och sedan fruktblandningen. Rulla ihop till fasta rullar och täta kanterna med ägg.
4. Hetta upp olja i en stekpanna till 175 grader och fritera en rulle i taget tills den är gyllene. Vänd rullarna ett par gånger.
5. Skär varje rulle i 4 bitar och servera med soja och matlagningsyoghurt.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0