Gratinerad portabella med pyttipanna

2011-05-12


En lite udda kombination kanske, men en väldigt god sådan. Svamparna blev väldigt saftiga och goda och vi lyckades äntligen med den perfekta pyttipannan också. Nyckeln till succé var hög värme på stekpannan, enkelt och genialt! Om portabella inte går att få tag på så kan du alltid köra med de största champinjonerna du kan hitta
.

Du behöver, för fyra portioner:
Svamparna: Fyra, stora portabellasvampar
En liten purjolök, strimlad
1 dl ströbröd
3 dl riven ost
Salt & peppar
Pytten: 6 mjöliga potatisar, tärnade
2 morötter, tärnade
3 stjälkar blek/stjälkselleri, hackade
100g rotselleri, tärnad
½ gul lök, hackad
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Olja och smör till stekning
Tomatsåsen: 8 soltorkade tomater i olja, avrunna och strimlade
8 gröna oliver, skivade
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk tomatpuré
1 msk ajvar relish
½ tsk sambal oelek
1 dl vatten

Gör så här:
Svampen: 1. Sätt ugenen på 225 grader.
2. Plocka bort fötterna på svamparna och lägg dem åt sidan. Rensa svamparna om det behövs.
3. Finhacka fötterna och fräs dem med purjon i olja tills de mjuknat.
4. Blanda fräset med osten och ströbrödet, salta och peppra efter smak.
5. Lägg fyllningen i svamphattarna och ungsbaka dem i mitten av ugnen tills de fått färg, cirka 10 minuter.
Pytten: 6. Hetta upp oljan och smöret till pytten och fräs löken tills den mjuknar.
7. Dra upp värmen på plattan och tillsätt de övriga grönsakerna.
8. Fräs tills de börjar bli bruna och sänk sedan värmen något. Låt steka i cirka 20 minuter tills de mjuknat helt. Rör om då och då. Salta och pappra mot slutet av stekningen
Såsen: 9. Fräs oliverna, tomaterna och vitlöken i lite olja från tomaterna i några minuter.
10. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom vattnet, och fräs några minuter till.
11. Mixa såsen med en stavmixer och tillsätt sedan vattnet. Låt det koka upp.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0