Lasagne med keso och morötter

2011-05-18



Letade och letade efter detta recept i den här bloggen, men kunde inte hitta det.
Ber om ursäkt om det skulle vara så att detta är andra gången det dyker upp, säg gärna till då.
För saken är att det är helt oförståreligt om det inte redan finns, för detta är bland det bästa vegetetariska recept vi har. Ni bara måste prova det! Allra godast är den om man låter den svalna lite innan servering.

Det här behöver du för en form lasagne:
5 rivna morötter
250 g keso
400 g krossade tomater
4 dl vatten
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 dl riven ost
1 msk persilja
Salt & peppar
Lasagneplattor
Olja

Gör så här: 
1. Bryn morötterna och lökarna i lite olja i en kastrull och häll sedan krossade tomater och vatten. Låt koka i 15minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Häll i keson och persiljan, salta och peppra efter smak.
4. Varva såsen med lasagneplattor, börja och sluta med såsen. Toppa med den rivna osten.
5. Gratinera i ugnen i ca 30 min tills plattorna är mjuka.

RSS 2.0