Pastasallad med oliver och kronärtskockor
2011-05-06
Kall pastasallad för lata dagar. Perfekt att ta med sig ut när solen värmer och inomhusmiddag inte känns så lockande. Servera med en skiva gott bröd och hela oliver vid sidan av som tilltugg!
Du behöver, för 4 portioner:
250g valfri pasta, t.ex. penne
4 kronärtskockshjärtan, delade
125g cocktailtomater, halverade
3 dl ruccolasallad
10 gröna oliver, skivade
½ rödlök, finhackad
200g fetaost, tärnad
1 dl solroskärnor
2 msk olivolja
Pesto till servering
Gör så här:
1. Koka pastan och låt den rinna av i ett durkslag
2. Rosta solroskärnorna i en torr, het stekpanna tills de har fått färg och börjat knäppa
3. Blanda alla ingredienserna i en rymlig skål och servera med en klick pesto vid sidan av.