Pastasallad med oliver och kronärtskockor

2011-05-06

 

Kall pastasallad för lata dagar. Perfekt att ta med sig ut när solen värmer och inomhusmiddag inte känns så lockande. Servera med en skiva gott bröd och hela oliver vid sidan av som tilltugg!

 

Du behöver, för 4 portioner:

250g valfri pasta, t.ex. penne

4 kronärtskockshjärtan, delade

125g cocktailtomater, halverade

3 dl ruccolasallad

10 gröna oliver, skivade

½ rödlök, finhackad

200g fetaost, tärnad

1 dl solroskärnor

2 msk olivolja

Pesto till servering

 

Gör så här:

1. Koka pastan och låt den rinna av i ett durkslag

2. Rosta solroskärnorna i en torr, het stekpanna tills de har fått färg och börjat knäppa

3. Blanda alla ingredienserna i en rymlig skål och servera med en klick pesto vid sidan av.

RSS 2.0