Tacopaj med jalapenos och körsbärstomater

2012-08-06

Så var det måndag igen. Helgen gick snabbt och bestod av många onyttigheter.
Glass med olämpligt stora mängder chokladsås, vinbärspaj, pizza, chips och dipp, ett antal alkoholhaltiga drycker, samt denna fruktansvärt feta, men ack så goda tacopaj!
Den är perfekt att servera när man får gäster, för visst är det så att dom allra flesta gillar smaken av tacos?
Både stora och små. Inte ens den störste köttätaren kan bli besviken!

Pajdegen vi gjorde är anpassad för en form på 24cm i diameter. Totalt blev det 6 bitar lika stora som den på bilden, vilket var helt klart tillräckligt mättande för en person.

Det här behöver du:
Pajdeg
3 dl vetemjöl
120 g smör
4 msk vatten
 
Fyllning
400 g quorn eller sojafärs
3 dl creme fraiche
1 påse tacokrydda
1 dl jalapenos, hackade
2½ dl riven ost
½ dl vatten
Körsbärstomater, delade
Olja till stekning
 
Till servering är det gott med en sallad och tacosås.
 
Gör så här:
1. Börja med pajdegen. Dela smöret i mindre bitar och fördela det i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta till en fin deg. Är den för blöt, tillsätt mer mjöl, och är det för mycket mjöl kvar i bunken, tillsätt mer vatten. Låt degen sedan stå kallt en stund.
2. Sätt ugnen på 225 grader och tryck ut pajdegen i pajformen. Förgrädda i 10 minuter.
3. Bryn färsen i olja och tillsätt tacokrydda och vattnen. Låt puttra i 10 minuter.
4. Fördela färsen över pajdegen och lägg sedan på creme fraiche. Ovanpå toppar du med jalapenos, körbärstomater, och till sist osten överst.
5. Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills osten har fått en gyllene färg.
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0