Auberginesill i löklag

2012-12-10
 
 
Det här med auberginesill har vi varit nyfikna på länge.
När vi väl bestämde oss för att vi skulle ha ett jultema på bloggen i år, så var detta något av det första vi ville prova att laga.
Och ja, vi är helt klart nöjda med resultatet! Klart att det inte blir exakt som riktig sill, men man kommer nog inte mycket närmre i alla fall. Ett riktigt bra substitut tycker vi!
Speciellt på en macka med rödbetssallad och veganska gottbullar!

Det här behöver du för en burk:
1 aubergine
3 dl vatten
½ dl ättika
½ dl socker
1 tsk havssalt
½ skivad, gul lök
1 msk kryddpepparkord
1 tsk grov senap
 
Gör så här:
1. Blanda vatten, ättika, socker och salt. Koka upp under omrörning till sockret har lösts upp.
2. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda i ett par minuter.
3. Ta kastrullen från plattan och låt stå och svalna.
4. Skala auberginen och dela den på längden. Urkärna den så gott det går och skär sedan i lagom stora "sillbitar".
5. Ångkoka auberginen, tillexempel genom att lägga dom i en sil över en kastrull med kokande vatten. Ångkoka till önskad konsistens, helst inte för sladdriga.
6. Lägg auberginen i en burk och täck över med löklagen. Låt stå en natt innan servering.


 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0