Pepparkaksmuffins med ädelostcréme

2012-12-03
 
En liten twist på den för svenskarna populära traditionen att äta pepparkakor med ädelost.
Dom här muffinsarna blir saftiga och smakar precis som en mjuk pepparkaka.
För den som blir lite skrämd av ädelosten, går dessa små bakverk bra att äta utan crémen.
Har du inte alla kryddor hemma, kan du använda en likadan mängd färdigblandad pepparkakskrydda. 
 
Du behöver, för 16 muffins:
100g smör
3 ägg
2,5 dl råsocker
En burk kvarg/kesella naturell
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingerfära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malda nejlikor
 
Till crémen:
2 dl créme fraiche
100g ädelost
1 msk sherry eller annat sötat vin
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
2. Vispa äggen och sockret till en pösig smet.
3. Blanda ner kesellan och smöret.
4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och rör sedan ner smeten. Blanda väl till en tjock smet.
5. Fördela smeten i sexton muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter, tills de rest sig och blivit gyllenbruna. Kolla konsistensen med en provsticka. Är stickan kladdig, låt dom gräddas en stund till.
6. Medan muffinsarna är i ugnen, gör crémen. Vispa créme fraichen med en elvisp.
7. Riv eller smula ner ädelosten i crémen och tillsätt sherryn. Vispa tills allt blandats till en jämn smet. 
8. Låt muffinsarna svalna på galler och garnera sedan med crémen.
Paula

Åh vad smart och vad gott det låter! Älskar kombon peppparkaka-ädelost.

Svar: Eller hur! Bara att prova! :) Och vilken fin blogg du har!
intebarasallad.blogg.se

Paula

Detsamma : ) Jag håller på att försöka dra ihop en matbloggsträff i Malmö, var bor du någonstans?

Svar: Jaha! Vad kul. Jag, och min sambo som också skriver ibland, bor i Göteborg! Så blir nog tyvärr lite bökigt, men hoppas du får ihop ett gäng!
intebarasallad.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0