Seitanskinka

2012-12-24
 
Detta recept var riktigt spännande att prova. Vi har gjort seitan tidigare, men aldrig med färdigt vetegluten. Färdigt vetegluten finns att köpa i diverse hälsokostbutiker och det är tyvärr ganska dyrt, men det sparar en massa jobb så det är verkligen värt det! För julskinka vill man ju ändå inte vara utan på julafton!
 
När vi kokade vår skinka lindade vi in den i vår saftsil och den funkade bra som gasväv. Den tillät skinkan att hålla en fin form under kokningen. Efter att den svalnat gjorde vi en enkel griljering av senap och ströbröd och körde den i ugnen som en vanlig skinka.

Hoppas den skall smaka och ha en riktigt god jul!
 
Seitandeg:
4 dl vetegluten
½ dl sojamjöl
200g tofu
2½ dl vatten
2 msk tomatpuré
1 tsk svartpeppar
1 vitlök, pressad
1 tsk lökpulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 msk olja
1 msk ljus sirap

Buljong:
1 grönsaksbuljongtärning
7 dl vatten
1 tsk svartpeppar
1 dl passerade tomater
½ tsk rökt tabasco

Gör så här:
1. Blanda sojamjöl och vetegluten i en bunke.
2. Mixa de övriga ingredienserna till skinkan till en slät smet.
3. Blanda mjölet och smeten till en jämn deg och låt den vila i tio minuter.
4. Koka upp alla ingredienser till buljongen i en rymlig gryta.
5. Linda in skinkan i en gasväv eller liknande och lägg den i grytan.
6. Låt skinkan sjuda under lock i två timmar, vänd den efter halva tiden.
7. Ta upp den färdiga skinkan och låt den svalna ordentligt innan du tar ut den ur väven.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0