Veganska pannkakor

2012-01-06



Veganska pannkakor är minst lika gott som "vanliga" pannkakor.
Dock blev dom något krispigare.
Äggen har i det här receptet bytts ut mot sojamjölk som binder ihop smeten, vilket fungerade utmärkt.
Servera till goda bär och glass, bananer och jordnötssmör, sylt och grädde, eller vad du själv föredrar.

Det här behöver du för 8st pannkakor:
4 dl vetemjöl
7 dl sojamjölk
½ tsk salt
Eventuellt lite vaniljsocker
Mjölkfritt smör till stekning

Gör så här:
1. Häll mjölken i en bunke och tillsätt lite mjöl i taget medan ni rör om.
2. Tillsätt saltet och eventuellt lite vaniljsocker om ni vill.
3. Hetta upp en panna ordentligt och häll i en klick smör.
4. Häll i ca 1 dl smet för att steka en styck pannkaka i stekpannan. Stek på ganska hög värme.
5. Vänd pannkakan efter ca 1-2 minuter, ni märker nog när den är klar. Den ska vara lätt att vända när den är färdig. Stek en minut till på andra sidan.
6. Upprepa punkt 3 till 5 tills smeten är slut.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0