Smakrik tabbouleh
2012-07-30
Förra veckan låg vi i solen och njöt på stranden, något man inte har blivit bortskämd med den här sommaren. I alla fall inte vi här i Göteborg.
Det jobbiga med en dag på stranden är att energin går ur en, och att så fort man tagit på sig kläderna för att bege sig hemåt, så börjar man svettas igen och vill ta sig ett nytt dopp. Eller hur?
Därför fick vi den briljanta idén om att göra tabbouleh som är en uppfriskande sallad baserad på bulgur.
Tabbouleh finns i en mängd olika versioner, men ingrediens som alltid består i vår version är granatäpple.
Lite knepig att kärna ur, men det är det verkligen värt. Sedan har vi citron och persilja som bidrar med en riktigt frisk smak. Bönor är också bra att ha i för att få i sig lite extra proteiner.
Tabbouleh är god som den är, men fungerar annars perfekt som tillbehör till veggo-biffar till exempel.
Det här behöver du för 4 portioner:
Ca 3dl bulgur
1 granatäpple, urkärnat
1 rödlök, finhackad
3 tomater, hackade
1 knippe persilja
1 burk svarta bönor, sköljda
Saften från en citron
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar. Låt bulguren kallna, t.ex i ett vattenbad eller i kylskåpet. Vi kokade bulgur för 3 personer.
1. Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar. Låt bulguren kallna, t.ex i ett vattenbad eller i kylskåpet. Vi kokade bulgur för 3 personer.
2. Blanda kärnorna från granatäpplet med rödlök, bönor och tomat.
3. Rör i bulguren och smaka sedan av med citron och persilja.
3. Rör i bulguren och smaka sedan av med citron och persilja.