Korvgryta med "Chörizo" från Astrid och aporna

2012-10-01


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Astrid och apornas produkter är svåra att inte tycka om, man blir glad bara av att se på illustrationerna på deras förpackningar.
Vi skulle önska att det fanns en stor Astrid och aporna-butik här i Göteborg så att man kunde få smaka på allt spännande dom har.
För ett par helger sen fick vi i alla fall med oss denna veganska korv från bra-mat-mässan!
Väl hemma blev det till att laga en chorizo, nej vänta nu, en chörizo-gryta!
Första tuggorna var lite skeptiska, men när vi vant oss blev det riktigt gott!
Den smakade lite mer än vad vi är vana vid när vi äter veg-korv.
Dock var den ganska mjuk och konstig i konsistensen.
Grytan i sig var väldigt lätt att slänga ihop och var himlars god.

ps. tydligen säljs denna veganska korv på 7eleven! Finns den inte i din butik, be dom att ta in den!

Det här behöver du för 2 portioner:
Pasta för två personer
1 rödlök, skivad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 paprika, delad i lagom stora delar
1 pkt Chörizo från Astrid och aporna, eller annan vegkorv med smak
10 st körsbärstomater, halverade
1 näve oliver, delade
Salt & peppar
1 msk rödvinsvinäger
Olja till stekning

För veganskt recept: Byt ut pastan mot kokt potatis eller ris
 
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Frös rödlök och vitlök mjuk i lite olja.
3. Tillsätt paprikan och korv och stek tills det blivit varmt och fått lite färg.
4. Smaka av med salt, peppar och rödvinsvinäger.
5. Servera till pastan och toppa med körsbärstomater och oliver.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0