Skogsöron och blandade grönsaker i sesamsås

2012-10-15


För ett tag sedan fick vi en sån himla lust på kinamat!
Och istället för att gå ner till den lokala kinarestaurangen plockade vi fram några ingredienser vi hade där hemma som passade utmärkt för ett gott recept.
Med soja, böngroddar, sesamolja och svamp kan man inte misslyckas!
Svampsorten heter skogsöron och går att få tag på i kinabutiker, men kanske också i välsorterade affärer? Hittar man ingen kan man välja sin favoritsvamp istället.
Rätten serveras kall till förslagsvis ris eller nudlar.

Det här behöver du för 4 portioner:

50g torkade skogsöron
1 morot, strimlad
5 dl vatten
100 g böngroddar
1/4 gurka, urgröpt och strimlad
½ buljongtärning
2 msk äppelcidervinäger
1 msk strösocker
2 msk sesamolja
1 msk soja
½ tsk salt
Nudlar eller ris till servering

Gör så här:
1. Lägg svampen i blöt i en kvart och när det är klart strimlar du den.
2. Koka upp vattnet och lägg i svamp, morot och böngroddar. Låt koka i ca 5 minuter.
3. Häll upp grönsakerna du kokade i ett durklag och spola av med kallt vatten. Låt rinna av.
4. Smula buljongtärningen i en skål och tillsätt äpplecidervinäger, sesamolja, socker, soja, och salt. Rör om.
5. Tillsätt alla grönsaker och rör om ordentligt. Låt stå i ca 20min före servering.




 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0