Fiberbröd med en massa nyttigheter

2013-01-10
 
Ja, vad ska man säga?
Ett riktigt grovt, men sött bröd. En härlig blandning av olika frön och kross.
Skivorna blir små, men dom räcker gott och väl för att mätta magen en stund.
 
Det här behöver du:
4½ dl vetemjöl
4½ dl grahamsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl rågkross
1 dl vetekross
2 msk hel kummin
2 dl lingonsylt
1 dl ljus sirap
5 dl vatten
2 msk bakpulver
2 rivna morötter

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser och rör om till en blöt deg.
2. Placera degen i två smorda brödformar.
3. Baka i ugnen på 200 grader i en timme.
4. Låt svalna på galler.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0