Crepes med tomat, basilika och sparris

2012-01-16


Om det blev några pannkakor över från middagen dagen innan, är crepes det perfekta sättet att ta vara på dom. Dessa ugnsgratinerade rullar kan man fylla med lite vad man vill och vår röra är gjord på tomat, basilika, riven ost och med en smörstekt sparris i mitten av varje crepe. Servera med en grönsallad.

Du behöver, för fyra portioner (ca 6 pannkakor):
En sats veganska pannkakor
2 tomater, tärnade
1 purjolök, finhackad
En burk creme fraiche
2 msk tomatpuré
Sparrisar, en för varje pannkaka
2 + 0,5 dl riven ost
2 tsk torkad basilika
Salt & peppar
Smör till stekning

Gör så här:
1. Tillaga pannkakorna enligt instruktionerna
2. Ansa sparrisarna och stek dom hela i smör i ca. 5 minuter, tills dom mjuknat. Ta sedan upp dom och lägg dom åt sidan
3. Fräs purjolöken i smör tills de mjuknat
4. Tillsätt tomaterna med löken och fräs ett par minuter till
5. Tillsätt creme fraiche och tomatpuré och låt det koka upp
6. Tillsätt 2 dl av osten, saltet, pepparn och basilikan. Låt allt bli jämnvarmt.
7. Sätt ugnen på 200 grader
8. Smörj en ugnsform, fördela fyllningen på pannkakorna och lägg en sparris i varje pannkaka. Forma dom till rullar och lägg dom i formen
9. Strö resten av osten på toppen och gratinera i ugnen tills osten smält och fått färg.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0