Gratinerad zucchini fylld med tomat, basilika och mozzarella

2012-07-23

Trots att Sara inte är något stort fan av zucchini, så blir dessa gratinerade "båtar" alltid så otroligt goda att dom är svåra att motstå.
Fyllningen kan varieras i det oändliga. Den här gången körde vi åt det italienska hållet med mozzarella, körsbärstomater och basilika. Till detta serverade vi en svamprisotto, som f.ö även den säkerligen skulle fungera som fyllning med lite riven ost på toppen.
Recept på risotto kan du hitta här!

Det här behöver du för 4 båtar:
2 zucchinis, halverade
1 pkt mozzarella, skivad
Körsbärstomater, halverade
1 kruka färsk basilika
3 msk olivolja
Salt & peppar

Gör så här:
1. Gröp ur zucchini-halvorna med en sked, men spara innehållet i en bunke.
2. Blanda innehållet med basilika, tomater, salt, peppar och olivolja.
3. Fyll zucchinin med denna blandning och toppa med mozzarella.
4. Gratinera i ugnen i 225 grader i ca en kvart eller tills zucchinin verkar mjuk och osten har börjat smälta.

Sum

Hi!! I came here through vegetariskt.com and found your blog interesting! I'm glad to see so many Indian recipes as well :) I'm an Indian now living in Sweden. Being a vegetarian, I too share love for food. I blog at http://sumscuisine.blogspot.se/ Please do visit for a range of Indian vegetarian recipes. And pls let me know what you feel :) Cheers!!

http://sumscuisine.blogspot.com
2012-07-27 05:16:43


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0