
Det här receptet blev jättegott!
Vi gillar speciellt smaken som dijonsenapen ger, och hur söta rödlökarna blir efter ett tag i ugnen.
Passar utmärkt att servera till en kall sås och qournfilée eller en grönsaksbiff, men funkar också som ensamrätt.
Det här behöver du:
½ dl gröna linser
10 st färskpotatisar
3 st morötter
100 g rotselleri
4 st rödlökar
50 g ost
½ dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
Salt & peppar efter smak
Gör så här:
1. Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och dela alla rotfrukter i mindre bitar och koka dom i 5 minuter.
3. Skala rödlöken och dela varje lök i 4 klytftor.
4. Riv osten och blanda den med crème fraiche, mjölk, senap, salt och peppar.
5. Häll av vattnet från rotfrukterna och blanda dom med löken och linserna. Fördela blandningen i en smord ugnsform.
6. Häll mjölkblandningen över rotfrukterna och blanda väl.
7. Grädda i ugnen tills rotfrukterna har blivit mjuka och gratängen har fått lite färg. Ca 25 minuter.

Dagens recept slänger man ihop på mindre än en kvart!
På kryddmixen står det att man ska använda vatten som sås, men varför göra tråkig mat bara för att man äter vegetariskt tänkte vi, och valde kokosmjölk istället.
Däremot var vi själva ganska tråkiga då vi valde frysta grönsaker. Har man tid och lust så kan man ju alltid slänga i sina egna favoriter istället.
Kryddan var i alla fall smakrik med lite hetta i, men vill man kan man alltid ta i lite sambal oelek för mer styrka.
Det här behöver du för 4 portioner:
400 ml kokosmjölk
1 påse spicy veggie wok från Santa Maria (+ i kanten till dom)
400-500 g frysta wokgrönsaker
250 g risnudlar
Smör eller olja till stekning
Gör så här:
1. Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
2. Stek grönsakerna i smör eller olja tills dom är mjuka.
3. Tillsätt påsen med kryddor och kokosmjölken. Låt puttra en liten stund.

Idag har vi lånat ett recept från Arla. Deras recept brukar vara väldigt simpla, och det passar oss i dessa tider. Resultatet blev dessutom ganska gott. Inte någon smaksensation, men på en trött tisdag duger det alldeles utmärkt. Det bästa i receptet var valnötterna. Gjorde rätten mycket roligare än vad den hade varit utan. Smaklig måltid!
Det här behöver du för 4 portioner:
Pasta för 4 personer
1 hackad, röd paprika
5 hackade champinjoner
1 hackad zucchini
1 skivad purjolök
1 hackad tomat
4 dl creme fraiche franska örter
2 msk hackade valnötter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör eller olja till stekning
Gör så här:
1. Koka pastan.
2. Stek alla grönsakerna förutom tomaten i ca 10 minuter, tills dom har blivit mjuka.
3. Rör ner crème fraichen och tomaten, salta och peppra.
4. Låt puttra någon minut och strö sedan valnötterna över.
5. Servera till pastan.