Du behöver för två portioner:Risotton:2 dl Avorioris
1 medelstor morot, finhackad
2 små selleristjälkar, finhackade
1 schalottenlök
1 dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
1 dl Creme Fraiche
En näve solroskärnor
Riven parmesanost
Salt
Peppar
Basilika
Olivolja till stekning
Vitlöksbröd:4 vita brödskivor
4 msk smör
2 vitlöksklyftor, pressade
Flingsalt
Gör så här:Vitlöksbröd:1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Blanda smöret och vitlöken och bred ut det över brödskivorna
3. Dela bröden i trianglar, strö över flingsalt och lägg de på en plåt med bakplåtspapper
4. Tillaga dem i mitten av ugnen i 10 minuter, eller tills de börjar bli bruna i kanterna.
Risotto:1. Rosta kärnorna i en torr stekpanna, och plocka sedan upp dem
2. Stek moroten och sellerin i olja tills de mjuknar och plocka sedan upp dem också
3. Fräs löken i olja och när den börjar bli genomskinlig, slå på riset och fräs i ett par minuter till. Häll sedan på vinet och låt det koka in
4. Häll sedan på buljongen, lite i taget, och låt det kokan in. Riset är färdigt efter cirka 15-20 minuter.
5. Blanda sedan i Creme Fraichen, samt kryddor och ost efter smak. Blanda i grönsakerna och rör om och toppa med solroskärnorna.

Det här behöver du:
1 gul lök
300g sojakorv
1paket sojagrädde
1 grönsaksbuljong
Dijonsenap
Tomatpure
Olja
Salt & peppar
Gör så här:
1. Hacka löken och skiva korven.
2. Bryn löken i en stekpanna med olja en stund, och lägg sedan till korven.
3. Blanda ner dijonsenap och tomatpure efter smak och häll sedan på grädde och buljong.
4. Låt puttra en stund och salta och peppra.
5. Servera till vad du vill.


Det här behöver du för 2 små limpor:
25g smör
1dl sirap
33cl lättöl
50g jäst
1påse santa maria vörtmix
5dl rågsikt
5dl vetemjöl
Russin (om man gillar det)
Gör så här:
1. Smält smöret och tillsätt sirap och lättöl.
2. Låt degväskan bli fingervarm.
3. Smula jästen i en bunke och tillsätt sedan degvätskan och vörtmixen.
4. Blanda väl och häll i vetemjöl, rågsikt och ev russin.
5. Låt degen jäsa i 30minuter.
6. Arbeta med degen och forma två limpor.
7. Låt dom jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ännu ca 30min.
8. Grädda i ugnen på 175-200grader i ca 30-40min.
Det här behöver du för 4portioner:
½kg morötter
3msk dragon
1 ägg
1dl rågmjöl
1msk sesamfrön
Smör/olja till stekning
Salt & peppar
Gör så här:
1. Skala morötterna och riv dom. Blanda med dragon, ägg, mjöl, salt och peppar.
2. Forma smeten till små plättar och strö på sesemfrön.
3. Stek på medelhög värme.
Servera med mos och gröna ärtor.
Har ingen bild, men detta var verkligen jättegott och lätt!
Om man inte gillar dragon kan man byta ut den mot någon annan örtkrydda man gillar.