Vegetariska enchiladas

2010-12-12

Det här behöver du:
Tortillas
1 burk krossade tomater
1 burk svarta bönor
1 burk keso paprika
1msk sambal oelek
Ketchup
Vitlök
Purjolök
Riven ost
Olja att steka i
Salt & peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225grader.
2. Hacka purjo och vitlök och fräs det i lite olja.
3. Häll på krossade tomater, bönor, sambal oelek och lite ketchup.
4. Låt småputtra ett tag. Salta och peppra.
5. Rör ner keson.
6. Fördela såsen i tortillabröden och rulla ihop dom. Lägg dom i en smord ungsform och strö över riven ost.
7. Gratinera i ugnen i en kvart.



JÄTTEGOTT!

Linser, ärtor och bönor Kommentarer (0) Trackbacks ()

Potatissoppa med kokosmjölk

2010-12-09

Soppa med kokosmjölk och lime i grunden kan vara bland det godaste jag vet!
Hittade det här superenkla receptet i en bok man fick med en kvällstidning.
Rekomenderas verkligen!

Det här behöver du(4portioner):
2 palsternackor
400g potatis
5dl vatten
3 tärningar grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
Limesaft eller 6-7 kaffirlimeblad
2tsk sambal oelek

Gör så här:
1. Skala och dela potatis och palsternackor.
2. Koka upp vattnet tillsammans med buljong,kokosmjölk, lime (efter smak) och sambal oelek.
3. Låt koka i 5min och häll sedan i potatisen och palsternackorna.
4. Låt koka ytterligare 5min eller tills dom blivit mjuka.

Matiga soppor Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grönsaksrisotto med Vitlöksbröd

2010-12-08
Du behöver för två portioner:

Risotton:
2 dl Avorioris
1 medelstor morot, finhackad
2 små selleristjälkar, finhackade
1 schalottenlök
1 dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
1 dl Creme Fraiche
En näve solroskärnor
Riven parmesanost
Salt
Peppar
Basilika
Olivolja till stekning

Vitlöksbröd:

4 vita brödskivor
4 msk smör
2 vitlöksklyftor, pressade
Flingsalt

Gör så här:

Vitlöksbröd:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Blanda smöret och vitlöken och bred ut det över brödskivorna
3. Dela bröden i trianglar, strö över flingsalt och lägg de på en plåt med bakplåtspapper
4. Tillaga dem i mitten av ugnen i 10 minuter, eller tills de börjar bli bruna i kanterna.

Risotto:
1. Rosta kärnorna i en torr stekpanna, och plocka sedan upp dem
2. Stek moroten och sellerin i olja tills de mjuknar och plocka sedan upp dem också
3. Fräs löken i olja och när den börjar bli genomskinlig, slå på riset och fräs i ett par minuter till. Häll sedan på vinet och låt det koka in
4. Häll sedan på buljongen, lite i taget, och låt det kokan in. Riset är färdigt efter cirka 15-20 minuter.
5. Blanda sedan i Creme Fraichen, samt kryddor och ost efter smak. Blanda i grönsakerna och rör om och toppa med solroskärnorna.

Ris och gryn Kommentarer (0) Trackbacks ()

Korvstroganoff

2010-12-03

Det här behöver du:
1 gul lök
300g sojakorv
1paket sojagrädde
1 grönsaksbuljong
Dijonsenap
Tomatpure
Olja
Salt & peppar

Gör så här:
1. Hacka löken och skiva korven.
2. Bryn löken i en stekpanna med olja en stund, och lägg sedan till korven.
3. Blanda ner dijonsenap och tomatpure efter smak och häll sedan på grädde och buljong.
4. Låt puttra en stund och salta och peppra.
5. Servera till vad du vill.

Quorn, soja och tofu Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vörtbröd

2010-12-02



Det här behöver du för 2 små limpor:
25g smör
1dl sirap
33cl lättöl
50g jäst
1påse santa maria vörtmix
5dl rågsikt
5dl vetemjöl
Russin (om man gillar det)

Gör så här:
1. Smält smöret och tillsätt sirap och lättöl.
2. Låt degväskan bli fingervarm.
3. Smula jästen i en bunke och tillsätt sedan degvätskan och vörtmixen.
4. Blanda väl och häll i vetemjöl, rågsikt och ev russin.
5. Låt degen jäsa i 30minuter.
6. Arbeta med degen och forma två limpor.
7. Låt dom jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ännu ca 30min.
8. Grädda i ugnen på 175-200grader i ca 30-40min. 

 

En djurvänlig jul Hembakta bröd Kommentarer (0) Trackbacks ()

Morotsplättar

2010-12-01

Det här behöver du för 4portioner:
½kg morötter
3msk dragon
1 ägg
1dl rågmjöl
1msk sesamfrön
Smör/olja till stekning
Salt & peppar

Gör så här:
1. Skala morötterna och riv dom. Blanda med dragon, ägg, mjöl, salt och peppar.
2. Forma smeten till små plättar och strö på sesemfrön.
3. Stek på medelhög värme.

Servera med mos och gröna ärtor.
Har ingen bild, men detta var verkligen jättegott och lätt!
Om man inte gillar dragon kan man byta ut den mot någon annan örtkrydda man gillar.

Gröna biffar Kommentarer (0) Trackbacks ()

RSS 2.0