Sparrissoppa
2010-11-09
Sparrissoppa är en personlig favorit!
Lätt att göra och supergod. Servera med en knäckemacka och en ostskiva.
Det här behöver du (4 portioner):
1 knippe sparris, skalad och hackad, men spara topparna.
1 hackad gul lök
5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
3 dl matlagningsgrädde
½ dl vitt matlagningsvin, eller vanligt vin om du har det hemma.
Olja/smör
En nypa salt
Gör så här:
1. Koka upp vatten och koka sparrisen till den är mjuk.
2. Häll av vattnet men spara 5 dl som sedan ska användas i buljongen.
3. Fräs sparrisen (förutom topparna) tillsammans med löken i lite olja eller smör och häll sedan på spadet som du sparade, vinet, grädden, saltet och grönsaksbuljongen.
4. Låt koka i tio minuter.
5. Mixa soppan slät.
6. Garnera med sparristopparna och servera.