Chilistekt potatis med tomat & apelsinsås
2011-04-04
En mättande rätt som Sara verkligen gillade, men som jag inte var ett lika stort fan av. Kombinationen tomat och apelsin föll mig inte helt i smaken, men ni kanske gillar det så pröva gärna!
Du behöver, för fyra portioner:
Potatis:
2 stora bakpotatisar
1 tsk sambal oelek
1 msk mango chutney
1 msk chilisås
Tomatsås:
1 gul lök
1 apelsin
400g krossade tomater
1 tsk sambal oelek
2 msk honung
Salt & peppar
Yoghurtdressing:
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk dijonsenap
2 msk rapsolja
1 msk vatten
Salt & peppar
Gör så här:
1. Skär potatisarna i 1-1,5cm tunna skivor och koka dem i 4 minuter, tills de mjuknat. Ta upp dem och torka av dem noggrant.
2. Finhacka löken, riv av den yttersta delen av apelsinskalet. Skala apelsinen och hacka den.
3. Fräs löken i olja i någon minut och tillsätt resten av ingredienserna till såsen. Låt koka i några minuter.
4. Blanda sambal oeleken, mango chutneyn och chilisåsen i en skål och pensla potatisarna med röran.
5. Stek potatisskivorna ca. 3 minuter på varje sida.
6. Blanda alla ingredienserna till dressingen och servera med en sallad.