Ciabatta med kronärtskocka och färskostcréme
2011-04-14
Kronärtskocka är alldeles för gott för att bara ha på pizza!
Man kan bland annat göra denna rätt som skulle funka alldeles tokbra som start på en trerättersmeny.
Dessutom går det väldigt snabbt att göra den.
Det här behöver du för 4st:
1 burk kronärtskockbottnar
1 hackad schalottenlök
1 hackad vitlök
2 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk persilja
2 ciabattas
Ruccola
Färskostcréme:
2 tsk persilja
6 msk kesella
2 msk olivolja
2 msk pressad citron
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Frös lök shalottenlök och vitlök tillsammans med kronärtskockorna i ca 5min på svag värme. Salta och peppra.
2. Dela ciabbattan och stek också den på svag värme i lite olivolja tills den blir krispig.
3. Blanda persilja,kesella,olivolja,citronsaft,salt och peppar till färskostcrémen.
4. Servera kronärtskockorna med brödet, färskostcrémen och ruccolasallad. Strö på lite persilja.