Fänkål- och hasselnötssoppa
2011-04-15
Ännu ett veganskt recept!
Färgen på denna soppa blev inte särskilt trevlig, men i övrigt var den helt okej.
Ingen smakexplosion direkt, men gillar man vanlig potatis och purjolökssoppa så är denna soppa ett bra alternativ om man vill variera sig lite. I bakgrunden finns smaken av fänkål som påminner om lakrits.
Det här behöver du för 2 portioner:
200 g fänkål
150 g purjolök
1 msk olja
5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
50 g hasselnötter
½ dl sojagrädde
2 krm salt
½ krm vitpeppar
Salladslök
Gör så här:
1. Skölj och skiva fänkål och purjolök.
2. Hetta upp en kastrull och fräs grönsakerna en liten stund.
3. Tillsätt vattnet och buljongtärningen och låt koka tills grönsakerna är mjuka.
3. Tillsätt nötterna,sojagrädde,salt och peppar. Mixa soppan.
4. Garnera med salladslök och hasselnötter.