Gratinerade broccolitomater

2011-04-06


Detta recept gjorde vi med potatismos till. Det skulle nog också funka bra att ha brevid en rätt, istället för en sallad. Och som i alla fall så går det alldeles utmärkt att byta ut ingredienserna till något man själv tycker om. Kanske pesto och fetaost?


Det här behöver du för 4 personer:
125 g broccoli
4 bifftomater
1 vitlöksklyfta
50 g smulat vitt bröd
1 dl finhackad persilja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g riven parmesanost
4 msk olivolja

Gör så här:
1. Koka broccolin och grovhacka den. Sätt ugnen på 175grader.
2. Skör tomaterna mitt itu och gröp ur dom med en sked. Ställ sedan halvorna i en ugnsäker form.
3. Finhacka vitlöken och stek en liten stund i olivolja. Lägg i brödsmulorna,persiljan,salt och peppar. Stek tills brödet är frasigt.
4. Blanda det du har stekt med broccolin och nästan allt av den rivna osten. Lägg fyllningen i tomathalvorna och strö sedan över resten av osten.
5. Gratinera tomaterna i ca 20min i ugnen.

Sofia

Jag läste gratinerade broccolitermometer, inte lika gott som det du egentligen skriver om!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0