Små blåbärspajer med vaniljkräm!

2011-04-24

Denna efterrätt ska bli som små blåbärspajer.
Dock så lästes inte receptet från Coops hemsida ordentligt, så vi missade den lilla detaljen om att man skulle koka blåbären tills vätskan var borta, därför blev våra ganska blöta.
Det blir till att göra om, göra rätt en annan gång, för detta är gott!

Det här behöver du för 5 portioner:
450 g frysta blåbär
1,5 dl socker
1 dl hackad hasselnöt
1 dl hackad valnötter
0,75 dl havregryn
0,5 dl pumpafrön
2 msk mörkt muscovadosocker 
50 g rumsvarmt smör
Vaniljkräm:
1 tsk vaniljpulver
1 tsk honung
2 dl crème fraiche

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Koka blåbären med sockret i ca 15 min på stark värme tills vätskan har kokat bort. 
3. Lägg bären i små, ungsfasta, smorda formar. 
4. Blanda nötter,havregryn,pumpafrön,socker och smör.
5. Strö nötblandningen över bären och grädda i ugnen ca 15min.
6. Gör vaniljkrämen genom att vispa vaniljpulver,honung och crème fraiche.  



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0