Linsgryta med couscous

2011-08-07



Snubblade för ett tag sen in på denna sida och blev väldigt nyfikna.
Letade därefter upp deras sida på facebook och hittade receptet som vi nu lånar.
Riktigt smaskigt var det, som tur var, eftersom receptet höll till flera lunchlådor!
På deras sida står det att receptet är för 4 portioner, men för oss blev det mer än så.
Kanske 4 väldigt hungriga personer?
Vi valde också att ersätta salsan med en med smak på, och valde då "mexican", men det gör man som man vill.
Till den heta couscosen serverade vi sallad, bröd och gräddfil som vi blandade med våra favoritkryddor.
En toppenmiddag helt enkelt!

Det här behöver du för 6 portioner: 
3 dl couscous
½ dl vatten
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g finkrossade tomater med vitlökssmak
1 paket Go green salsa mexican (380g)
2 dl röda linser
1 tomat
1½ msk tomatpuré
Salt, peppar & valfri chilikrydda
Olja till stekning

Gör så här: 
1. Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Blanda dom kokta linserna med krossade tomater och salsan i en stor gryta och värm upp.
3. Koka även couscousen enligt instruktioner på förpackningen.
4. Skiva löken och vitlöken och stek de i lite olja.
5. När löken är gyllenbrun, häll över den i linsgrytan.
6. Hacka tomaten och tillsätt den, tomatpure och couscous i grytan.
7. Krydda efter smak med salt, peppar och chili.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0