Citronglass

2011-02-18

Det är inte så krångligt att göra glass som man kan tro, minsann!
Det hela handlar om att röra i den ofta och ordentligt.

Du behöver, för 1 liter glass

3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1,5 dl strösocker
5 äggulor
1 vaniljstång
2 citroner

Gör så här:

1. Dela vaniljstången på längden och blanda den med mjölken och grädden i en gryta. Låt det koka upp.
2. Vispa åggulorna med sockret tills det blir pösigt och luftigt.
3. Riv av skalet på citronerna och pressa ur saften från en av dem. Blanda det med äggvispet.
4. När grädden och mjölken kokar, häll det över de andra ingredienserna och blanda.
5. Ta upp vaniljstången och skrapa ur den. Ställ smeten nånstans kallt, tills den har svalnat något. Rör om.
6. Ställ glassen i frysen och plocka ut den ca. var trettionde minut och rör om ordentligt. Du kan öka intervallerna när den har börjat bli frusen. Efter ca. fyra timmar är den klar.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0