Cookies med valnötter
2011-02-26
Jag hade väntat mig att kakorna skulle bli åt choclate chip cookies-hållet, men de har en helt annan konsistens. De liknar mer mjuka pepparkakor i smaken och de är mjuka snarare än hårda och krispiga. Fortfarande riktigt goda!
Du behöver, för ca. 22 kakor:
4 dl vetemjöl
1 tsk malen kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 krm riven muskot
50g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 msk ljus sirap
1,5 dl yoghurt
150g mörk choklad
1,5 dl valnötskärnor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjölet, kanelen, bakpulvret, saltet och muskoten väl i en bunke.
2. Vispa sockret och smöret fluffigt i en annan bunke.
3. Vispa ut sirapen, vaniljsockret och ägget med smörsmeten tills allt är jämt blandat.
4. Grovhacka chokladen och nötterna. Vispa ut hälften av mjölblandningen i smeten.
5. Blanda ner yoghurten i smeten och vänd sedan ner resten av mjölblandingen och chokladen samt nötterna.
6. Klicka ut smeten på en bakplåt, ca 3 msk per kaka. Lämna några centimeter mellan vare kaka, så de inte smälter ihop. Grädda dem i mitten av ugnen i 12-15 minuter