Fylld squash med stekt potatis och fetaostsås

2011-02-17


Vi hade glömt bort hur gott detta faktiskt är.
Rekomenderas verkligen!

Du behöver för 4 portioner:

För squash:

2 squash
1 tomat el. 4 cocktailtomater, hackade
1 vitlöksklyfta, pressad
50g rotselleri, hackad
2 msk tomatpuré
2 msk vitt vin
En halv rödlök, finhackad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 dl riven ost

Potatisen:
6 potatisar
Smör till stekning
Salt & peppar

Fetaostsåsen:
2 dl Creme Fraiché
100g fetaost
En halv rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt & peppar

Gör så här:
1. Börja med såsen. Smula ner osten och mosa den med en gaffel i en bunke, blanda ner de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Låt det stå och dra sig i kylen medan du gör resten.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Smält smöret i en stekpanna och stek potatisen först på hög värme, så de får en fin yta.
3. Sänk värmen och låt potatisen steka cirka 30-45 minuter, medan du gör squashen.
4. Dela squasherna på längden och gröp ur innehållet. Blanda innanmätet med alla de övriga ingredienserna, förutom osten.
5. Lägg squashhalvorna i en ugnsfast form smord med olja och fyll dem med röran. Strö över osten och gratinera dem i mitten av ugnen i 30 minuter.
6. Servera med en sallad.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0