Gratinerad palsternackssoppa

2011-02-27


Vi hade även i 1 dl röda linser i soppan, men vi tyckte att de kändes lite överflödiga, så hoppa gärna över dem om ni vill. Den var heller inte så stark, så ta en tesked sambal oelek till om ni gillar er soppa het. I övrigt en väldig god och lite annorlunda soppa!


Du behöver för 4portioner:
400g palsternacka
1 stor gul lök
8 dl grönsaksbuljong
1,5 dl vitt vin
1 tsk sambal oelek
1 dl créme fraiche
8 skivor baguette
3 dl riven lagrad ost
1 dl valnötskärnor
Salt
Smör till stekning

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader, grillfunktion. Skala och hacka löken och palsternackan och fräs löken i en gryta.
2. Tillsätt palsternackan, vinet, buljongen och salt efter smak (samt linser om så önskas). Låt koka upp.
3. Koka soppan i tio minuter, tills palsternackan är genomkokt
4. Häll upp soppan i fyra ugnsfasta skålar och lägg två skivor bröd i varje skål. Strö över osten och nötterna.
5. Gratinera soppan högst upp i ugnen i cirka fem minuter, tills osten fått färg.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0