Grekisk medelhavspaj

2011-02-07




Du behöver:

Pajskalet:
3 dl vetemjöl
125g kallt smör
3 msk vatten

Fyllningen:
200g zucchini, tärnad
4 kokta potatisar, tärnade
1 röd lök, klyftad
10 cocktailtomater, halverade
15 svarta oliver, halverade
3 msk pesto
1 dl riven ost
Salt & svartpepparpeppar
Olivolja till stekning

Gör så här:
1. Finfördela smöret i mjölet och blanda väl. Tillsätt vattnet och blanda ihop allt till en deg. Vira in degen i plastfolie och låt den stå i kylen i 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Stek potatisen, zucchinin och löken i oljan i några minuter, tills de börjat mjukna.
3. Tillsätt tomaterna och oliverna och låt allt svalna något. Salta och peppra.
4. Ta ut degen och tryck ut den i en rund bakfrom, cirka 24 cm i diameter.
5. Blanda grönsakerna med hälften av osten och lägg den i pajskalet. Ringla över peston och lägg resten av osten på toppen.
6. Grädda pajen i ugnen i 25 minuter, tills den har fått lite färg. Servera med en god sallad och yoghurt.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0