Morotsbröd

2011-02-05



Ännu ett jättebra recept från bokserien "Livets goda - matbröd & surdeg"

Det här behöver du:
50 g jäst
6 dl vatten
3 tsk salt
1½ tsk socker
4msk smör eller olja
4½ dl riven morot
14 dl rågsikt
½ dl ströbröd
4 msk linfrö

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och lös upp det i lite av vattnet.
2. Smält smöret och tillsätt det, salt,socker, riven morot och resten av vattnet.
3. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta ihop en deg.
4. Låt jäsa i 45 minuter under en bakduk.
5. Blanda linfrö och ströbröd och smörj två avlånga bakformar (1,5l) och bröa sedan med blandningen.
Fast detta blev lite knäppt då alla linfrön hamnade i botten av brödet, kanske är det bättre att bara bröa med ströbröd och sen ha linfrönpå toppen? 
6. Lägg degen i formarna och låt jäsa i ytterligare 25min.
6. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 40-45minuter i nedre delen av ugnen.
7.  Är bröder klart så släpper det formarna väldigt lätt. Ta ut dom och låt dom svalna.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0