Snoddas
2011-02-21
I helgen var min (Saras) pappa på besök och han älskar snoddas!
Sist åt han nog nästan upp en hel form själv, så jag var ju tvungen att baka det denna gången också.
Det här behöver du:
225 g smör
3 ägg
4½ dl socker
2 1/4 dl mjölk
6 3/4 dl vetemjöl
3 3/4 tsk bakpulver
3 tsk vanilj
3 msk kakao
Glasyren:
90 g smör
5 3/4 dl florsocker
6 msk kaffe
1½ msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl kokos
Gör så här:
1. Smält smöret och låt det kallna.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i sockerblandningen.
4. Tillsätt mjölken och smöret och blanda.
5. Häll smeten i en smord långpanna.
6. Grädda i ugnen i 225grader i ca 20min.
7. Låt kakan svalna och gör glasyren så länge:
1. Smält smöret och tillsät alla ingredienser utom kokos. Blir glasyren för lös tillsätter du mera florsocker.
2. Bred ut glasyren på kakan.
3. Strö över kokos och skär kakan i rutor.