Olivbröd
2011-01-27
Det här behöver du för två limpor:
50g jäst
5dl vatten
2msk olja
2msk honung
20 kärnfria oliver
2msk färsk timjan
2dl durumvetemjöl
10dl vetemjöl
Gör så här:
1. Värm vattnet fingervarmt och häll det över jästen som du smulat ner i en bunke.
2. Hacka oliverna och tillsätt dom tillsammans med timjan, honung,durumvete och nästan allt vanligt mjöl.
3. Arbeta till en smidig deg och låt sedan jäsa under en bakduk i 45min.
4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma till två limpor.
5. Jäs i ytterligare 30min.
7. Grädda mitt i ugnen på 225grader i ca 30min.
50g jäst
5dl vatten
2msk olja
2msk honung
20 kärnfria oliver
2msk färsk timjan
2dl durumvetemjöl
10dl vetemjöl
Gör så här:
1. Värm vattnet fingervarmt och häll det över jästen som du smulat ner i en bunke.
2. Hacka oliverna och tillsätt dom tillsammans med timjan, honung,durumvete och nästan allt vanligt mjöl.
3. Arbeta till en smidig deg och låt sedan jäsa under en bakduk i 45min.
4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma till två limpor.
5. Jäs i ytterligare 30min.
7. Grädda mitt i ugnen på 225grader i ca 30min.
Receptet kommer från nr 7 i bokserien "livets goda", som alla borde ha!