Ostfyllda Risottoburgare
2011-01-17
Du behöver, till 4 burgare:
En medelstor gul lök, finhackad
En lite purjolök, finhackad
En medelstor morot, riven
4 dl arborioris
5,5 dl grösaksbuljong
Färsk basilika, hackad
Salt & Svartpeppar
Olja till stekning och pensling
Ströbröd
Fyllning:
50g Keso
50g Cream Cheese, gärna smaksatt
1 tsk rivet limeskal
1 tsk limesaft
1 krm Cayennepeppar
Grönsallad och en kall sås till serveringen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek löken i olja tills den mjuknar i en stekpanna
2. Tillsätt riset och buljongen och låt det koka på låg värme i 15 minuter. Tillsätt mer vatten om vätskan börjar försvinna
3. Tillsätt moroten och låt koka ett par minuter till, tills riset är genomkokt och relativt torrt. Blanda sedan i basilikan och salt & peppar. Ta upp riset ur stekpannan
4. Blanda samtiliga ingredienser till fyllningen. Forma riset till burgare och gör ett hål i mitten. Lägg i en klick fyllning och täck över hålet med ris.
5. Pensla ena sidan med olja och strö på ströbröd. Vänd på burgaren, lägg den på en plåt med bakplåtspapper och pensla/bröa andra sidan också.
6. Stek dem i ugnen i 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Ta ut dem och låt dem svalna något, så håller burgarna ihop bättre.

(Kass mobilbild idag, men men)
En medelstor gul lök, finhackad
En lite purjolök, finhackad
En medelstor morot, riven
4 dl arborioris
5,5 dl grösaksbuljong
Färsk basilika, hackad
Salt & Svartpeppar
Olja till stekning och pensling
Ströbröd
Fyllning:
50g Keso
50g Cream Cheese, gärna smaksatt
1 tsk rivet limeskal
1 tsk limesaft
1 krm Cayennepeppar
Grönsallad och en kall sås till serveringen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek löken i olja tills den mjuknar i en stekpanna
2. Tillsätt riset och buljongen och låt det koka på låg värme i 15 minuter. Tillsätt mer vatten om vätskan börjar försvinna
3. Tillsätt moroten och låt koka ett par minuter till, tills riset är genomkokt och relativt torrt. Blanda sedan i basilikan och salt & peppar. Ta upp riset ur stekpannan
4. Blanda samtiliga ingredienser till fyllningen. Forma riset till burgare och gör ett hål i mitten. Lägg i en klick fyllning och täck över hålet med ris.
5. Pensla ena sidan med olja och strö på ströbröd. Vänd på burgaren, lägg den på en plåt med bakplåtspapper och pensla/bröa andra sidan också.
6. Stek dem i ugnen i 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Ta ut dem och låt dem svalna något, så håller burgarna ihop bättre.

(Kass mobilbild idag, men men)