Ceasarsallad
2011-07-11
Här har ni sallad en sallad som man verkligen blir mätt av!
Dressingen är supergod. Originalrecept innehåller sardeller, men det bytte vi ut mot senap. Kanske inte helt korrekt, men verkligen lyckat. På bilden har vi serverat salladen tillsammans med vanliga bakeoff-bröd med pesto och basilika.
Det här behöver du för 3 portioner:
Dressing:
2 äggulor
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 dl olivolja
50 g riven parmesanost + lite till servering
3 msk mjölk
4 msk rödvinsvinäger
Salt & peppar
2 Romansalladhuvuden
3 ljusa formbröd
Salt & timjan
Gör så här:
1. Vispa ihop äggulorna, vitlöken och senap i en stor skål.
2. Tillsätt oljan lite åt gången medan du vispar hela tiden.
3. Tillsätt resten av ingredienserna till dressingen.
4. Bryt av salladsbladen, skölj dom och slunga dom i dressingen.
5. Skär bort kanterna från brödskivorna och skär dom i tärningar. Stek dom sedan på hög värme i rikligt med olja, salt och timjan tills de har blivit bruna och krispiga.
6. Servera till exempel med qournfiléer eller stekt halloumi och hyvlad parmesan.